Hugel - bieren uit de Leievallei
  • Home
  • Over Hugel
  • Contact
  • BREWTRIPS

Puerto Rico november 2021

Scroll helemaal naar beneden om de eerste berichten te lezen!

Maandag 15 november

11/15/2021

 
Ik ben om 2u15 opgestaan en tegen half drie vertrokken naar Mayaguez. De weg is op geen enkele plaats verlicht, wat het een beetje lastig maakt om te rijden. Er was bijna geen verkeer, dus dat was al een geruststelling. Het is 190 kilometer, en ik ben om 4u50 bij mijn arirbnb aangekomen. We konden het regelen dat ik in dezelfde kamer kan verblijven zoals in augustus, en ik ben daar heel erg blij om. Veel licht en een klein balkom om mijn bezwete (loop) kleren op te hangen. Anders hangt er een geur van natte vuile kleren in  de kamer en dat is niet echt aangenaam.
Ik heb meteen mijn koffers uitgepakt, mijn kleren opgeborgen en de rest van mijn gerief proper georganiseerd.
Daarna heb ik een douche genomen en ben ik tegen 6u naar de brouwerij gefietst. Ik kreeg van de dienst veiligheid te horen dat ik naar een labo moest voor een covid-antigen test, aangezien mijn PCR test van afgelopen woensdag al verlopen was.
Het labo is net tussen mijn airbnb en de brouwerij in, dus ik was er binnen 5 minuten. Wat Spaans geoefend via de app, en tegen 6u30 kon in naar binnen. 
De mevrouw achter de balie kon geen enkel woord Engels, en gelukkig kon ik me een beetje behelpen in het Spaans. Na wat heen en terugbellen met de dokter van de brouwerij mocht ik 70 dollar betalen en kreeg ik 10 minuten later een swap in mijn neus.
Terug bij de brouwerij moest ik wachten op het resultaat voor ik naar binnen mocht. Resultaat was negatief, dus tegen 7u30 konden we eindelijk beginnen met het programmeren van de brouwinstallatie, en het malen van het graan.
Het brouwsel is goed verlopen. Het is de zesde keer dat ik een bier maak op de Schulz installatie, dus ik ben er al wat vertrouwd mee. Het programmeren werd uiteraard gedaan door Daniel, die me opnieuw alle hulp heeft aangeboden die ik nodig had. 
Bryan had een vrije dag en is de ganse dag komen volgen. Zo kon hij wat bijleren over het brouwproces in het algemeen en konden we wat bijkletsen.
Na het brouwen ben ik een douche gaan nemen en ben ik naar Pueblo's geweest om wat boodschappen. Ik wilde graag ribbetjes klaarmaken 'slow cook style'. Ze hadden enkel in bbq saus gemarineerde ribben, maar dat was prima voor mij. 
Ik dacht dat ik een oven had, maar het was een microgolf (dat heb ik me dus verkeerd herinnerd). De enige manier om die ribbetjes klaar te maken was dus sous-vide. De grootste pot was net te klein om de opgerolde zak met ribben half in onder te dompelen. Soit, na wat klooien en ronddraaien en vooral uren wachten waren de ribbetjes klaar en vielen ze van het bot. Ik was ondertussen te moe en had de rest van mijn vegetarische chili bonen mix al lang opgepeuzeld. Ik ben tegen 19 uur in slaap gevallen, wakker geworden door lawaaierige onderburen, oordoppen ingeplugd en lekker verder geslapen. Ik was al wakker van 2u die morgen, en na de lange autorit en een brouwdag kon ik de nachtrust goed gebruiken. Morgen is het brouwdag 2, en ik wil fris zijn om tegen 6u30 te starten.
Foto
Chili sin carne, wat cheddar en verse cilantro. Basic maar miam!

Reageren is niet langer mogelijk.

    Archieven

    December 2021
    November 2021

© 2022 door Hugel. Alle rechten voorbehouden. Hugel, Pervijzestraat 29 8500 Kortrijk (België) I koen@hugel.be I +32 497 388 415
  • Home
  • Over Hugel
  • Contact
  • BREWTRIPS