Hugel - bieren uit de Leievallei
  • Home
  • Over Hugel
  • Contact
  • BREWTRIPS

Puerto Rico november 2021

Scroll helemaal naar beneden om de eerste berichten te lezen!

Woensdag 17 november

11/17/2021

 
Ik ben gisteren om 21u30 gaan slapen en ben opgestaan op 5 uur deze morgen. Ik had mijn wekker gezet om 5 uur, en ik was van plan om te gaan hardlopen indien ik vroeger wakker was geworden. Mijn lichaam heeft de rust dus nodig. 
Na een lauwe douche heb ik een beetje Spaans gedaan op de app, en ben ik naar de brouwerij vertrokken.
We hebben het derde brouwsel precies om zes uur opgestart.
Het brouwsel van gisteren is goed in gisting. En het brouwsel van maandag zit nu op 5,2 plato. Ik ben echt benieuwd naar het resultaat, maar het bier is nog maar 36 uur aan het gisten, dus ik moet wat geduld hebben.

Foto
Test bier 1 van maandag.
Voor de rest is het derde brouwsel goed verlopen. Tegen 14 uur was ik klaar en heb ik samen met Daniel, Philip en Efraïn een Superbia en Karma Noir geproefd.
Toen ik naar mijn airbnb terugreed, ben ik twee ruiters op hun paard tegengekomen. Ik ben dus niet de enige die in de verkeerde richting van de straat rijd.
Na een snelle douche ben ik naar Zurc Brauhaus in Coamo gereden. Het is iets meer dan anderhalf uur rijden, en bij aankomst was er niet meteen een parkeerplaats in de straat, dus ben ik een klein steegje ingereden. Langs de kant van het straatje stond een mevrouw (een soort van een Karen) hard te gesticuleren dat ik trager moest rijden, terwijl ik eigenlijk heel traag reed. De boze blik was priemend en toen ik mijn auto had gedraaid en terug naar boven wilde rijden omdat er geen parkeerplaats was, werd ik opnieuw super onvriendelijk aangekeken en op een overdreven manier op attent gemaakt dat ik trager moest rijden. Ik reed geen 5 km per uur. Omdat ik omhoog moest rijden heb ik wat extra gas gegeven, misschien was dat provocerend maar ik zag daar geen probleem in.
Foto
Ik ben heel vriendelijk ontvangen door Juan Carlos,  alias Senor Zurc, die net een brouwsel  Kölsch aan het satureren was. Ik kreeg het bier meteen te proeven, Het bier was zeer verfrissend en had een hoppige twist, die in een normale Kölsch niet voorkomt. Leuk!
Hij brouwt ongeveer 6 HL per keer en heeft drie vergisters. Alles wordt ter plekke op vaten getrokken, terwijl ook hij zijn grote batchen laat brouwen in de VS. 
Nadien hebben we zijn Hopdusa uit blik geproefd, een juicy IPA van 6 %. Exotisch hoppig met een zachte bitterheid.
Toen ik ongeveer een half uur in de brouwerij zat, stond plots een agente voor de deur met de melding dat ik bijna drie mensen had doodgereden. Ik viel bijna van mijn stoel. Gelukkig kon senor Zurc op de agente inpraten, zodat ik niet werd gearresteerd. 'Karen' stond op afstand toe te kijken en te hopen dat ik in de boeien werd geslaan. Ik was danig opgelucht dat ik er met een verwittiging vanaf ben gekomen! 
Nadien zijn senor Zurc en ik naar La Ceiba gaan eten. Dat is een restaurant waar ze als specialiteit Mofongos hebben. Zware kost, maar wel lekker. Uiteraard met een Medalla. 
Foto
Tegen acht uur ben ik dan terug naar Mayaguez gereden en was ik blij dat ik tegen 21u45 in mijn bed lag. 

Comments are closed.

    Archieven

    December 2021
    November 2021

© 2025 door Hugel. Alle rechten voorbehouden. Hugel, Pervijzestraat 29 8500 Kortrijk (België) I [email protected] I +32 497 388 415
  • Home
  • Over Hugel
  • Contact
  • BREWTRIPS